Post Top Ad

Post Top Ad

Custom Search

Isnin, 21 Mei 2012

8:00:00 PG

Wakatobi Islands, Indonesia

Psst Entri terbaru..Semoga terhibur dan rajinlah komen ya!! Nak tahu hari apa setiap e-novel di sini dipostkan..klik kat Info Blog

 Akhirnya.. setelah bertungkus lumus mengedit.. baiki sana sini.. tambah sana sini. akhirnya siap... finally e-novel BERIKAN AKU PELUANG MENCINTAIMU siap sepenuhnya. Setebal 290 mukasurat. Walaupun bukan hasil yang terbaik (sebab ini adalah e-novel perintis / sulung untuk versi e-book ) tapi shima tetap berpuashati.... Sesiapa nak order.. boleh order sekarang.

Untuk mereka yang telah beli versi lama (sebelum edit) shima telah pun emailkan kepada anda semua. Yang beli tapi tak dapat beritahu ek.. tak leh bukak pun bagitahu.. nnt shima emailkan semula... Cara pembayaran dan bagaimana nak order boleh klik kat atas tu...
********
Wakatobi adalah gugusan kepulauan di Indonesia. Berbeza dengan Bali, Wakatobi merupakan objek pelancongan dengan konsep alam semulajadi. Tidak ada hotel berbintang, tidak ada kelab malam, apalagi penari tiang. Meskipun demikian di sini juga dilengkapi kemudahan internet, boutique, restaurant, spa dan lain-lain.






psst... shima berangan-angan nak jejakkan kaki ke sini suatu hari nanti...






Isnin, 14 Mei 2012

8:00:00 PG

kOLAM Air panas di tengah laut


Info Ringkas:

  • The Blue Lagoon Equador yang terletak di Rocas Baimbridgen merupakan lokasi kolam air panas yang paling banyak dikunjungi di Ecuador.
  • Berbeza dengan kebanyakan kolam air panas lain yang terletak di darat, the blue Lagoon ini terletak di tengah laut, menjadikan ia kolam air panas paling eksotik di dunia.
  • Kolam air panas ini terbentuk kerana kawasan tersebut merupakan bekas sebuah gunung berapi yang kini sudah tidak aktif lagi. Gunung berapi ini dahulunya pernah meletus dan membentuk sebuah kawah yang sangat besar dan kini ia berisi dengan air yang dipanaskan oleh lapisan bawah bumi.
  • Air panas ini dikatakan kaya dengan mineral seperti silika dan belerang yang dipercayai mampu untuk menyembuhkan beberapa penyakit seperti psoriasis.
  • Suhu air di kawasan yang dibenarkan untuk mandi adalah antara 37 hingga 39 darjah celcius.






Isnin, 7 Mei 2012

8:00:00 PG

Rekaan Lampu meja yang Kreatif

Psst Entri terbaru..Semoga terhibur dan rajinlah komen ya!! Nak tahu hari apa setiap e-novel di sini dipostkan..klik kat Info Blog


Akhirnya.. setelah bertungkus lumus mengedit.. baiki sana sini.. tambah sana sini. akhirnya siap... finally e-novel BERIKAN AKU PELUANG MENCINTAIMU siap sepenuhnya. Setebal 290 mukasurat. Walaupun bukan hasil yang terbaik (sebab ini adalah e-novel perintis / sulung untuk versi e-book ) tapi shima tetap berpuashati....

Sesiapa nak order.. boleh order sekarang. Untuk mereka yang telah beli versi lama (sebelum edit) shima telah pun emailkan kepada anda semua. Yang beli tapi tak dapat beritahu ek.. tak leh bukak pun bagitahu.. nnt shima emailkan semula...

Cara pembayaran dan bagaimana nak order boleh klik kat atas tu...
**********


Kreativiti adalah sebuah anugerah. Mencipta ciptaan yang unik dan menakjubkan.. Shima tabik pada mereka yang kreatif memcipta lampu-lampu ini. diri sendiri tak pernah terfikirkannya.. tapi orang yang kreatif dan inovatif tahu mencipta n merekanya...




banyak lagi.. boleh layan kat sini 



Sabtu, 5 Mei 2012

9:49:00 PTG

Pesta buku lagi...

Psst Entri terbaru..Semoga terhibur dan rajinlah komen ya!! Nak tahu hari apa setiap e-novel di sini dipostkan..klik kat Info Blog Akhirnya..

setelah bertungkus lumus mengedit.. baiki sana sini.. tambah sana sini. akhirnya siap... finally e-novel BERIKAN AKU PELUANG MENCINTAIMU siap sepenuhnya. Setebal 290 mukasurat. Walaupun bukan hasil yang terbaik (sebab ini adalah e-novel perintis / sulung untuk versi e-book ) tapi shima tetap berpuashati.... Sesiapa nak order.. boleh order sekarang.

Untuk mereka yang telah beli versi lama (sebelum edit) shima telah pun emailkan kepada anda semua. Yang beli tapi tak dapat beritahu ek.. tak leh bukak pun bagitahu.. nnt shima emailkan semula... Cara pembayaran dan bagaimana nak order boleh klik kat atas tu...
************

Ok.. ok sori hari ni pun tak sempat nk update post terbaru.. mertua datang rumah.. sekarang ni dah pergi ke cheras.. rumah abang ipar lak.. esok pagi-pagi mereka nak bertolak ke JB... i kena tinggallah...

Sengaja nak share pic yang di ambil dengan kak yati... kak nik dan kak Aina emir... bukan hari ni tau.. isnin lepas....




I dah lama tak upload pic sendiri kat sini. nampak gemok kan? huwaa.. tapi diluar tak gemookk macam ni.. (eh.. eh tak ngaku pulak) betullah sebab kalau beli baju kurung ke baju kurung moden ke.. saiz tetap S tau...tp biasalah i suka pakai baju besar-besar ni (eh.. eh.. malam ni tercakap i plak.. merapu...hehehhe) ;)