Post Top Ad

Post Top Ad

Custom Search

Rabu, 24 April 2013

12:22:00 PTG

Pesta Buku PBAKL Datang lagi....

Opppsss.. muncul sekejap...

Bukan dengan cerpen baru atau e-novel baru tapi nak cakap yang saya tak pernah miss ke pesta buku
Setiap tahun mesti saya muncul dalam mana-mana hari berlangsungnya pesta tersebut...
Kononnya dulu saya buat senarai tajuk buku apa yang nak dibeli
Tapi kali ni, saya senarai penulisnya sahaja, sebab saya tahu of course mesti terover-over bajet nanti...
Miaahhaaa... tambah plak Alhamdulillah ada rezeki lebih bulan ni, jadi belanja pun lebih jugaklah..
Wah.. wah.. bahagianya hidup kalau selalu dapat rezeki lebih kan?
Alhamdulillah rezeki memang sentiasa ada... Allah s.w.t kan sayangkan hambanya yang sentiasa letakkan DIA di dalam hati. Sentiasa ingatkan-NYA setiap masa...

Cuma.... saya tak de partner nak pergi sana nih... Aduh... yang ni jadi hal plak.. Macamlah tak pernah pergi jalan sorang-sorang? Partner tak confirm lagi walaupun dah merasuah dia untuk belanja sepasang baju or tudung or buku....

(program aku tak tahu jadi ko dok.. esok baru bulih tahu.. sungguhan laa mun mek kak) dihentam oleh partner saya tika call dia semalam.. Fuhhhhh.... Sekarang ni best partner saya adik bongsu saya yang sedang belajar di UPM tu.. Hujung minggu ni dia ada program kat Lumut tapi tak berapa nak confirm lagi.. Jadi saya cuba confirmkan dia biar cancel program tu.. jadi boleh jadi partner tukang bawa buku  nanti... Hahahaha..

Maklumlah partner tidur sekatil n sebantal dengan saya weekend ni tak balik. Lagi pun tak best partner ni coz mesti saya tak dapat nak meround sepuas hati di PWTC nanti. Kena cepat... hehehee.....

InsyaAllah saya muncul di PBAKL sabtu ni dan mungkin 1 mei nanti... InsyaAllah.. niat di hatilah.. Semoga dipermudahkan....

Nak jumpa saya? tak payahlah.. tak glamer mana pun (lebih suka orang tak kenal saya).. hahahahaa..... boleh jumpa jika terserempak di booth NB kara nanti ya.. masa bila? Wallahua'lam...

Mood tak sabar nak berpesta sakan, duit pun melayang.... :D

Khamis, 4 April 2013

9:32:00 PG

Bakal terbit di PBAKL 2013



Antologi cerpen dibawah label ilham (Group buku karangkraf) akan terbit tak lama lagi.

Salah sebuah cerpen saya terpilih. Hukuman Cinta (nak baca sedutannya boleh klik di sini)

Sebanyak 26 or 25 buah cerpen terbaik ilham digabungkan membentuk antologi cerpen ini. Jadi jangan lupakan, masukkan buku ini dalam senarai buku yang anda ingin beli nanti ya....

pssttt.. saya pun tak sabar nak tunggu pesta buku ni... nak pegangnya n jadikan koleksi sendiri. :)