Post Top Ad

Post Top Ad

Custom Search

Selasa, 23 September 2014

1:12:00 PG

Sakit kepala @ pening bila di pejabat...

Yeah... saya selalu menderita sakit kepala @ pening sebaik sahaja melangkah masuk ke pejabat.. puas saya fikir dan lakukan macam mana cara nak buat agar tak sakit.. yang peliknya sebaik saja sampai di rumah segala sakit semua hilang... sampaikan saya rasa gerun nak ke pejabat....

Macam-macam dah saya fikir... kenapa dan mengapa... aku ada buat salah ke @ ada something wrong kat pejabat ni....

Dan hari ni begitu juga..sakit dan pening kepala.. mata berpinar-pinar tengok semua angka kat depan mata... belum tengah hari lagi tu...

Selepas tengahari... saya cuma fokus satu kerja sahaja... tak banyak berfikir tentang kerja-kerja yang lain... amazing.. sakit kepala dan pening saya hilang...

Baru saya tahu.. rupa-rupanya diri saya tak boleh nak absorbed kerja banyak dalam satu masa... diri saya under stress yang melampau...

Patutlah masuk je pejabat sakit kepala...badan pula lesu.. padahal pagi bersemangat...

Satu lagi... rupanya bila kita jauh dari Allah.. meletakkan urusan dunia terkedepan... salahsatu faktornya juga buat diri saya stress...

Dan bila saya kembali amalkan amalan yang sudah berbulan ditinggalkan (sejak busy dengan rutin baru ni) sakit kepala saya semakin kurang....

Ada sesiapa yang sakitnya macam saya ni? Cuba buat macam saya...

1. Pagi2 lepas subuh... amalkan baca quran selama beberapa minit.. saya amalkan baca yasin dan waqiah.

2. Jangan biarkan kerja menguasai kita tapi biar kita menguasai kita dengan berikan fokus kerja satu persatu...

Cuba buat..
Kerja itu ibadah.. ♡♥¤♥