Post Top Ad

Post Top Ad

Custom Search

Ahad, 12 Mac 2017

Seram Asrama -Histeria!

Haiii semua...

Agak lama kisah seram tak bersiaran kan???




Kisah nie dah lama berlaku.. Tak silap dalam tahun 2006. Masa tue aku di tingkatan 2 dan tinggal di asrama. Padahal sekolah dengan rumah tak jauh pun dalam 10-15 minit je naik basikal.Tapi aku ni gedik nak jugak duduk asrama sebab nak merasa pengalaman duduk asrama. Lagi-lagi kawan duk pujuk suruh duduk asrama. Mereka cakap la best duduk asrama, ramai-ramai dalam satu dorm. Memang best pun duduk asrama ni, sebab bila ramai-ramai dengan kawan-kawan ni banyak la kerja gila yang kitorang buat. Salah satunya menyorok dalam loker baju sebab malas nak turun solat berjemaah (masa tue uzur) sampai ada yang tertidur dalam loker..hahaha

Okay nak dijadikan cerita ada la satu malam tue kitorang memang tengah bergembira dalam dorm. Menyanyi dan bercerita pasal cerita hantu yang berlaku kat asrama sekolah lain.Tiba-tiba dalam kitorang duk gelak ketawa bagai tak ingat dunia tu, elektrik takde, blackout. Apa lagi ada la dua tiga orang kawan aku tue takut gelap. Kitorang pon bincang sama ada nak stay kat dorm ataupun nak turun pergi bilik warden asrama.Kitorang decide nak turun bilik warden.

Maka kitorang turun la nak pergi bilik warden. Sampai kat tangga, aku, Tira, Ain dan Syu ubah fikiran. Kitorang nak stay kat bilik je tunggu elektrik ada balik. Kitorang pon naik la bilik balik manakala Atin, Syira, Dayah dan Azie teruskan niat nak pergi bilik warden.

Selepas 5 minit aku, Tira, Ain dan Syu sampai dalam bilik... tiba-tiba Syira naik dengan nafas tercungap-cungap.Aku pun tanya la...

Aku: Kau dah kenapa??Baru lepas marathon ke apa??

Syira: Atin...Atin...Atin pengsan kat tangga

Aku: Hah!!! (terkejut)

Apa lagi aku dengan yang lain pun terus turun. Masa aku pergi tue,Atin dah dibawa ke bilik warden. Sampai je, aku dengar suara Atin menjerit. Aku terus masuk ke dalam bilik warden.Tiba-tiba, Atin jadi agresif sampai kami kena pegang dia. Suara Atin pon da bertukar, keluar suara kasar dan Atin pun dah macam bukan diri dia yang duk bercakap.

Aku dengan yang lain dah takut dah. Setengah kawan aku dah start menangis. Warden suruh kitorang baca yassin. Kitorang pun baca la. Dalam kitorang duk baca yassin tue, Atin semakin agresif dan menjerit..

 'AKU PANAS LA BODOH!!!'.

Banyak kali dia menjerit benda yang sama. Kitorang semakin kuat baca yassin tetapi Atin semakin agresif. Masa tue jugak aku perasan Atin tengok kat aku (aku duduk membelakangi tingkap time tu). Mula la aku rasa takut semacam dah la sebab aku tengah uzur time tu.Tiba-tibe Ain yang duk pegang lampu suluh pergi suluh kat tingkap. Aku pon tengok la sekali kat tingkap tu  tapi takde apa-apa pun.

Lebih kurang 15-20 minit macam tue, pengetua datang. Dia tengok situasi kitorang time tu. Dia pergi kat Atin dan aku nampak la dia macam ade baca-baca sikit pastu tiup kat ubun-ubun Atin. Tiba-tiba, Atin macam tersedar dan kembali macam biasa. Dia tanya la kenapa?? Kitorang hanya senyap jela dan Atin pon cakap dia letih dan nak tido. Lepas tue kitorang naik ke bilik dorm. Masa tue elektrik dah pulih. Dalam on the way nak naik dorm tue, kitorang tanya la dia nampak apa.Atin cakap nanti la dia bagitau sebab tak nak kitorang takut kalau dia bagitau apa yang dia nampak..

Keesokannya masa duk siap-siap nak pergi sekolah, Atin bagitahu apa yang dia nampak kat aku. Sebab aku dengan Atin ni agak rapat sikit. Atin cerita dia nampak satu rupa yang memang buruk muka dia, rambut panjang, dan mata asyik tengok kat dia. Aku yang dengar  ni memang meremang bulu roma.Time tulis ni pun aku meremang bulu roma huhuhu.

Selepas kejadian tue, aku tinggal di asrama dalam dua minggu sahaja kemudian aku keluar dan duduk rumah. Keluar asrama bukan sebab takut hantu tapi sebab asyik nak balik je tiap-tiap minggu. Asrama kan boleh balik dua minggu sekali je..hehe

Selain kejadian tue, ada banyak lagi kisah hantu yang berlaku kat sekolah selain yang berlaku kat asrama. Rasanya tahun lepas ada keluar paper pasal satu sekolah histeria. Haa sekolah aku pun pernah berlaku jugak kes histeria ni tapi bukan la sampai satu sekolah tapi melibatkan dua buah kelas je dan tak masuk paper pun... hehe  

Okay la setakat nie je cite seram kat asrama aku. Kalau korang baca, jangan baca sorang-sorang tau.Nanti tiba-tiba..jeng jeng (gurau je) hahaha..Selamat membaca ☺

Jumpa lagi... banyak share dan komen kat sini... Maka makin rajinlah aku nak menulis lagi.. Jadi kalau korang suka, komen dan share cerita ni ek!