Isnin, 13 Mei 2019

Review 6 Aku Bukan Penggoda

oleh Zareeny Rahmat.
~52/60~
Jangan hilang harapan untuk menegakkan keadilan. Jangan biarkan hati dikuasai api dendam. 
Done..
Kerakusan sifat manusia kepada harta, membuatkan Puan Aminah merancang dengan teliti untuk merampas balik hak anak, cucu dan insan yang tidak berdosa. Untuk itu, Baizura seorang gadis yang berdikari ditugaskan untuk menjalankan amanah dari neneknya, Puan Aminah. Sikapnya yang manja dan peramah sentiasa mengundang fitnah dan tohmahan dari pelbagai pihak. Aizat pula yang mencintai Baizura, sanggup menggalas beban gadis kesayangan sementelah dia juga antara mangsa kelicikan manusia yang tamak. Mampukah misi ini berjaya? Naskah karya Shima Rostam ni sarat dengan kasih sayang. Saya suka part kasih sayang yang ditonjolkan antara Aizat, Zamri, Ibnu a.k.a Busu dan Baizura. Baizura benar² dilindungi dan disayangi hinggakan dia dikatakan seorang penggoda. Ada konflik yang penulis selitkan dalam naskah ini hingga membuatkan ianya lebih menarik untuk dibaca. Tahniah buat penulis. Semoga terus sukses.
#AkuBukanPenggoda
#ShimaAwang
#LNP

Notes : terima kasih kak niny.. .Sila habiskan buku-buku yang pending-pending tu ya... Sikit lagi nak capai target membaca untuk tahun ini... Muah... 


Pesan Puan Penulis Hidup ini terlalu singkat untuk dipersiakan. Jadi bacalah perkara yang bermanfaat. Semoga kebaikan yang diperolehi di sini dapat dikongsikan bersama. Hidup baik-baik. Islam itu Indah. Membaca jambatan Ilmu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan