Langkau ke kandungan utama

Akhirnya saya muncul dengan novel baru - NUFAH..

Alhamdulillah.. Segala pujian bagi Allah Yang Maha Pengasih lagi Penyayang.
Telah lama tidak muncul dengan novel terbaru. Jadi di penghujung tahun di saat gelombang ke 3 COVID -19 melanda Malaysia, karya terbaru saya bakal terbit, bertajuk Nufah. Seperti biasa, novel saya masih lagi bertemakan cinta. Kisah cinta ini tak pernah bosan dikarang. Cinta yang membuatkan jiwa kita penuh kasih sayang juga mengenal kita erti air mata. Begitu juga kisah yang saya paparkan kali ini. 

Tentang NUFAH yang dikecewakan oleh tunangnya beberapa minggu sebelum majlis mereka. Firash telah berselingkuh dengan Dian, sepupu Nufah sendiri. Mulanya Nufah ingat dia salah faham. Mungkin dia yang terlebih sensitif. Maklumlah bakal pengantin  baru yang orang kata berdarah manis. Rupa-rupanya itu realitinya. Dia dikhianati oleh orang yang paling dipercayainya. Bukti skandal seks mereka yang di whatapps oleh rakan sekerjanya membuatkan Nufah terduduk. Tidak mahu menerima kenyataan tapi itulah kenyataannya. Keputusan besar terpaksa diambil, menarik diri dari ikatan pertunangan itu. Biarlah dia dikecewakan hari ini dari terus dikhianati di kemudian hari. Mujurlah ke dua orang tuanya menyokong keputusan yang diambil. Merekalah tulang belakang kekuatannya untuk bangkit dari kekecewaan ini. 

Nufah kemudiannya membawa diri mengubati hati yang dilukai. Tanpa sedar sebenarnya dia berada di dalam perhatian seseorang selama ini. Kewujudannya tidak terduga. Datangnya mahu merawati hati yang terluka. Katanya mereka telah kenal 3 tahun lepas. Di mana? Nufah langsung tak ingat. 

Bagi Sean pula itulah memori indah yang sentiasa tersembunyi di dalam hatinya. Nufah menjadi perantara dia melihat NUR. Nufah menjadi sebab dia berusaha menjadi manusia yang lebih baik dan membuka mata hatinya tentang makna CINTA itu sebenarnya.

Namun akur dengan hakikat diri. Dia dan Nufah tak mungkin ada pertemuan kali ke duanya. Tak mungkin mereka ada JODOH. cukuplah sebagai pemuja rahsia Nufah dari jauh. Namun siapa sangka, jodoh itu bukan dipinta namun diharapkan. Dilorongkan oleh takdir sebuah pertemuan dan harapan setelah Nufah dikecewakan. 

JODOH ini orang kata ikan di laut, asam di darat, bila dah jodoh bertemu juga dalam periuk. Itulah ibaratnya kisah mereka.

Sean, manusia robot yang hanya tahu kerja dan kumpul harta. Sebab itulah dalam usia muda dia bergelar billionere. Tak disangka pula kelemahannya adalah NUFAH. Saat Nufah kecewa dia yang terasa.

Nufah pula seperti biasa dengan caranya. Tak sedar pun dia dah terperangkap dalam rancangan licik Sean. Nak berundur tak dapat, nak maju ke depan pun tak dapat. Memahami keadaan Nufah itu, budimannya seorang lelaki terletak pada kematangan dan kesabarannya menghadapi setiap situasi walaupun hati meronta-ronta ingin memiliki.. 

Kisah Nufah yang kecewa..

Kisah Sean pencinta rahsia..

Kisah Firash dan Dian menjentik kesabaran kita..

Muncul pula Mellisa pelengkap rasa. 

Semuanya saya adun dengan pelbagai emosi yang akan menyentuh jiwa pembaca semua... 

Nak tahu pengakhiran kisah mereka?..

Kena beli novel ni.. Saya telah buka PRE ORDER selama sebulan bermula 16 November sehingga 15 Disember 2020.. 

Bolek klik link ini untuk maklumat lanjut. https://wa.me/p/4092497604112414/601123432311

Entri seterusnya adalah bab-bab awal novel NUFAH. Tak sabar nak baca? 


Pesan Puan Penulis Hidup ini terlalu singkat untuk dipersiakan. Jadi bacalah perkara yang bermanfaat. Semoga kebaikan yang diperolehi di sini dapat dikongsikan bersama. Hidup baik-baik. Islam itu Indah. Membaca jambatan Ilmu.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Ebook amal COVID - 19

Assalamualaikum dan Salam 2 Ramadan semua. Telah lama dunia blog ini saya tinggalkan walaupun saya maintain bayar yuran hosting (eh kalau silap maaf ya.. Maintain mana blog ini tetap boleh guna exclusive untuk saya je) setiap tahun. Walaupun banyak  yang saya nak kongsikan tetapi tak terluah untuk ditulis di sini. Novel baru? Manuskrip baru? Tak ada lagi buat masa sekarang. Maaf.. Mood menulis itu jauh tinggalkan saya. Tapi saya terdetik hati untuk berkongsi usaha bersama-sama rakan penulis lain bergabung menyumbangkan cerpen ebook untuk tujuan amal. Alhamdulillah dalam masa singkat ia mampu disiapkan dan sekarang sudah lebih 500 unit ebook terjual. Hasil jualan ebook ini 100% adalah untuk tujuan amal membantu golongan asnaf dan anak yatim. Dan hasil yang terkumpul beberapa hari yang lepas telah digunakan untuk tujuan tersebut. Dan jualan ini masih lagi dibuka sehingga 15 Mei 2020.  Feed back pembeli ebook ini juga sangat memuaskan. ALHAMDULILLAH mereka berpuas h

Nufah Prolog

Nufah tersentak apabila terasa ada tangan melingkari pinggangnya. Terasa nafas hangat di lehernya. Nafasnya sesak, rindu seminggu kini terubat. “ I miss you darling. ” Desahan suara garau romantis di cuping telinganya membuatkan bulu roma di lengan Nufah berdiri. Namun hati tetap berasa tenang walaupun dalam keadaan intim begitu. Sudah seminggu dia kehilangan kehangatan itu. Tidak perlu meneka, Nufah memusingkan tubuhnya. Tangannya naik memeluk leher lelaki itu. Tinggi tubuh tegapnya membuatkan Nufah terpaksa berjinjit. Tidak puas hati, dia melompat dengan kedua-dua kakinya memaut erat pinggang sang suami. Lelaki itu tergelak dan menampung tubuh Nufah dengan kedua-dua belah tangannya. Dia kemudian membawa Nufah ke sofa lantas diribanya. Telapak tangannya menyentuh dahi dan juga leher. Mahu merasa suhu tubuh isterinya. Masih lagi hangat. “Rindukan abang sampai demam-demam ni?” Lelaki itu geleng kepala. Nufah mencemik bibir. Matanya berkaca. Seminggu tidak berjumpa terasa maca

Uncle Doktor.. Nak tak jadi papa Niny? Bab 3

Untuk tempahan klik link ini : www.wasap.my/601123432311/uncledoktor Lini... “Mama, uncle doktor mana?” “Uncle doktor sibuk. Duduk diam-diam. Nanti mama cakap pada misi supaya suntik Niny.” Aku sudah tidak tahu hendak menjawab apa lagi. Boleh dikatakan setiap minit Niny bertanyakan Doktor Sam. Orang sebelah sudah senyum-senyum, melihat kami. “Misi uncle doktor mana? Niny kan baik, dengar cakap, kenapa uncle doktor tak datang check Niny. Niny kan sakit..” Misi pula yang jadi mangsa Niny. Aku cuma mampu beristighfar di dalam hati. Cepatlah boleh keluar wad ni! Mulut Niny sudah tidak mampu kukawal lagi. Hendak dimarah pun bukan dia dengar. Nanti merajuk, aku juga yang susah memujuk. “Uncle doktor dah habis syif dia dah. Esok pagi baru dia datang.” “Alaaa...! Nanti Niny rindu macam mana?” “Kasihan uncle doktor nak rehat. Mamakan ada ni. Jangan nak mengada-ngada Niny!” Suaraku dah tegang. Tapi masih lagi kukawal nadanya. Geram betul dengan Niny ni. “Ala..alaa..Kasih