Khamis, 5 Ogos 2021

Ebook novel Shima

Boleh follow pages penulis di facebook https://www.facebook.com/fantasiceritakudotcom 
 
Instagram; shima.rostambs 

 Jika sukakan cerita di sini boleh share link di medsoc masing-masing..

 Terima kasih di atas sokongan.

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua. Yang belum memiliki ebook saya atau novel saya... Yang ingin membacanya boleh dapatkan ebook novel-novel saya. Harga kombo istimewa untuk anda semua... 




Cherating In Love

 

Blurb..

“Subhanallah.. Cantikkan?” spontan aku menoleh ke sebelah. Melihat dia.

“Cantik..” bisikku. Mata tak beralih pandang. Macam kena gam. Melekap pada dia.

“Mataharilah.. tengok sana. Bukan saya,” dengus dia marah.

Aku sengih. Mulutnya dah muncung. Comel. Bila halal nanti, muncung tu aku patuk dengan bibir. Berani lagi nak muncung-muncung comel gitu?

 

Uncle Doktor, Nak tak jadi papa Niny?

 

Niny - anak kecil yang aktif dan cerdik. Tiba-tiba demam sawan membuatkan mamanya panik. Terpaksa dikejarkan ke hospital dan ditahan wad untuk pemantauan selama 24 jam.

Di wad Niny berkenalan dengan Doktor Sam, doktor pediatrik yang bertugas di wad tersebut. Sikap mesra Doktor Sam telah menawan hati Niny yang kerinduan belaian kasih seorang bapa.

Maka bermulalah misi Niny mencari papa.

"Uncle Doktor, nak tak jadi papa Niny?" - Niny

“Sekarang pun uncle boleh jadi papa Niny. Tapi uncle kena mengorat mama Niny dulu” - Doktor Sam

“Uncle kena mengorat mama dulu eh?” – Niny

“Ya, baby girl”– Doktor Sam

“Susahlah uncle, mama tu garang.” - Niny

”- Mama Niny

Bagi Doktor Sam perkenalannya dengan Niny mengejutkannya dari lena yang panjang. Menyedarkan dia bahawa peluang untuk mengecapi bahagia itu masih ada. Membuatkan hatinya ingin mencurahkan kasih sayang seorang ayah buatnya. Tapi jalannya tak mudah, dia kena jadikan mama Niny miliknya dulu.

“Lamaran saya tu tak ada expiry date. Awak dah bersedia cakap je. Tapi saya tak terima jawapan TIDAK.”

Kegagalan dalam perkahwinan terdahulu membuatkan mama Niny trauma untuk berkahwin lagi. Dia serik. Cukup sekali dia merasa manis dan pahitnya bergelar isteri orang.

“Niny nak uncle doktor jadi papa juga.” - Niny

Berjayakah Niny dalam misinya?

Siapa Adel? Dan siapa pula Dr Erica yang tiba-tiba muncul?

Dan paling penting berjayakah Doktor Sam melembutkan hati mama Niny?


 

Nufah

 

Nufah dan Tengku Firash ialah High school sweetheart. Mereka bercinta sejak zaman persekolahan lagi. Bagi Nufah, Firash itulah cinta pertama dan terakhirnya. Hati sangat bahagia apabila akhirnya mereka akan disatukan dalam ikatan perkahwinan. Namun beberapa minggu sebelum majlis, Tengku Firash mula berubah. Hati Nufah dicengkam gelisah.

Bagi Tengku Firash pula, Nufah itu cinta hatinya. Bidadarinya. Tidak pernah terlintas pun untuk mencuranginya, tetapi hatinya belum cukup kebal untuk menepis godaan demi godaan Dian. Tanpa sengaja, tersasar jua - Dian berada di dalam pelukannya.

Dian ialah sepupu merangkap kawan baik Nufah. Tempat Nufah mengadu, juga berkongsi kisah cintanya. Namun dalam diam, Dian turut mencintai Tengku Firash, hingga tergamak menggoda tunang sepupu sendiri. Ibarat gunting dalam lipatan, cinta Nufah-Firash akhirnya musnah angkara nafsu serakah.

“Dalam hal ini I yang bersalah. Hati I yang berubah. You tak bersalah dear. Jangan risau, I akan selesaikan perkara ini. Kita akan kahwin nanti.” - Tengku Firash.

“Tapi Nunu? Kasihan dia. I jahat. Dia percayakan I selama ini, tapi I khianati dia,” -  Dian 

Setelah segalanya terbongkar, Nufah rela mengundur diri demi maruah keluarga. Tengku Firash menyesal, namun nasi sudah menjadi bubur.

Nufah membawa diri mengubati lara di hati. Tiba-tiba muncul Sean; billionaire kacak penuh misteri.

You’re my sunshine. – Sean.  

Katanya, mereka pernah berjumpa tiga tahun lepas. Bila dan di mana – tiada dalam memori. Nufah keliru. Rahsia demi rahsia terbongkar. Nufah terharu. Cinta sepuluh tahun dicurangi,  dihadirkan pula cinta tanpa mengenal darjat. Hati yang terluka semakin sembuh. Cinta mula mengetuk hati, hendak terima atau tidak, masih berbelah bahagi.  

Reaching for your hand brings me such joy and knowing that you are mine forever brings me peace - Sean

Kemudian muncul pula Mellisa, mengaku anak yang dikandungnya milik Sean. Adakah Nufah bakal kecewa lagi? 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan